Britská společnost John Guest je jedním z největších výrobců plastových nástrčných spojovacích systémů pro různé oblasti průmyslu (např. vytápěcí systémy, TUV, rozvody tlakového vzduchu, nápojová technika). Na trhu se pohybuje více než 55 let a v České republice sídlí její pobočka v Českých Budějovicích již od roku 2005.

Univerzální spojka

Univerzální spojka byla navržena tak, aby bylo možné rychle a bezpečně spojit trubky s rozdílnými vnitřními a vnějšími průměry. Poprvé je k dispozici spojka, která pracuje s jakoukoliv vícevrstvou trubkou. John Guest univerzální spojka je dostupná ve dvou rozměrech (16 a 20 mm). Každý rozměr obsahuje 4 výztužná pouzdra, která jsou barevně rozlišena (modré, černé, šedé a béžové). 16mm univerzální spojka je určena pro trubky o vnitřním průměru 10,40-13,00 mm. 20mm univerzální spojka je určena pro trubky o vnitřním průměru 13,85 až 16,00 mm. Univerzální spojku lze používat při různých teplotách a tlacích. Tímto se spojka stává univerzálním řešením pro širokou škálu problémů.

Koncovky pro ukončení trubek

Nástrčné koncovky jsou ideální pro tlakovou zkoušku trubkových vedení. Montují se bez nářadí a manipulace s koncovkami je díky patentované nástrčné technice velice jednoduchá. Tato nástrčná technika umožňuje koncovky lehce uvolnit a znovu použít, což usnadní instalatérovi uzavřít otevřený trubkový systém. Koncovky jsou vhodné pro plastové i měděné trubky a jejich použití uspoří čas i náklady. Koncovky jsou v rozměrech 10, 12, 15, 16, 18, 20, 22 a 28 mm. Koncovky lze sehnat jednotlivě nebo v praktickém kufříku.

Dvojitá koncovka pro tlakovou zkoušku

Dvojitá koncovka je vhodná pro tlakovou zkoušku radiátorových těles s roztečí 50 mm (není určena pro trvalé použití v topných systémech). Díky nástrčné technice John Guest ji lze opakovaně použít. Je možné ji použít na trubky měděné, plastové, nerezové* a z uhlíkové oceli* (*max. tvrdost 225 HV). Dvojitá koncovka je v nabídce v provedení s nástrčnou technikou pro trubky s vnějším průměrem 15 mm i pro trubky s vnějším průměrem 16 mm. Obě tyto verze jsou navíc v provedení s odvzdušňovacím ventilem i bez něj. Dvojité koncovky lze pořídit jednotlivě nebo v praktických sadách.

Pro více informací o našich výše uvedených výrobcích, nebo i dalším sortimentu, nás kontaktujte.
John Guest Czech s.r.o.
Vrbenská 2290, 370 01 České Budějovice
Tel.: +420 387 002 040
E-mail: info.cz@rwc.com
www.johnguest.com

Univerzální spojka

Kufřík s koncovkami

Dvojitá koncovka