Oděvní výbava řemeslníků je spojená s řadou stereotypů. A s dojmem, že jejich šatníku vládne nuda. Někde tomu tak skutečně je. Neforemné kousky, nesedící velikosti, tmavé barvy, materiály nevalné kvality. Švédský výrobce Snickers Workwear, jehož sortiment najdete v obchodní síti PROFI ODĚVY či na stejnojmenném e-shopu, zvolil docela jiný přístup. Řadou inovací ulehčil řemeslníkům každodenní námahu. A také jim nabídl oděv, který je jejich vizitkou. V čem se ukrývá jeho tajemství?

Naslouchat zkušeným profesionálům

Zakladatel značky Matti Viio měl jako řemeslník jasno už v 70. letech minulého století. Oblečení do práce má být přizpůsobeno svým nositelům, kterým musí spolehlivě sloužit a pomáhat. Cokoli jiného jsou vyhozené peníze, a v některých případech dokonce hazard se zdravím. Snickers Workwear od začátku bedlivě naslouchá potřebám a přáním řemeslníků. „Do prodeje se nedostane nic, co by nebylo důkladně otestováno profesionály v nejnáročnějších podmínkách, například topenáři, instalatéry, zedníky, truhláři či klempíři, při výstavbě průmyslových budov, rodinných domů, ale třeba i srubů. Vývoj proto trvá mnohdy i několik let. Vše musí být vyladěno do nejmenšího detailu. Trhu v České republice chceme nabízet jen to nejlepší, což tato značka splňuje na výbornou. Předkládá nekompromisní pohodlí, ochranu a bezkonkurenční design,“ uvádí Ing. Jana Erbová, jednatelka společnosti AC-T servis, která vlastní prodejní síť PROFI ODĚVY.

Špičkové technologie, které šetří čas i zdraví

Ze spolupráce s řemeslníky po celém světě, kteří oděvy pečlivě testují, vzešla řada inovací. Pouzdrové kapsy kalhot zesílené odolnou tkaninou Cordura® jsou příkladem toho, jak zefektivnit práci. Místo neustálého odbíhání pro šroubky a jiné drobnosti je má profesionál hned po ruce. Podobně tomu bylo u poutka na nářadí, očka na klíče nebo cargo kapsy s prostorem pro mobilní telefon. Vše, co je třeba, má člověk při sobě.
Pruhy látky všité do boků kalhot FlexiWork přenášejí váhu kapes na opasek. To znamená komfortnější pohyb a lépe padnoucí oděv, který vydrží.
Systém polohovatelných kolenních chráničů KneeGuard Pro šetří zdraví. Řemeslníci, kteří při práci hodně klečí, např. instalatéři a topenáři zabývající se montáží podlahového vytápění, enormně namáhají kolena a čéšky. Zátěž je srovnatelná s tou profesionálních sportovců. Všechny kalhoty značky Snickers Workwear mají speciální pouzdra na vložení kolenních chráničů. Podle potřeby je lze umístit do tří různých poloh, aby zabezpečovaly optimální pohodlí i ochranu. Nejinovativnější technologií se vyznačují ty s označením XTR D30® či D30® LiteTM, jež odpovídají normě EN 14404. D30® je chytrý materiál, který reaguje podle toho, jaká síla na něj působí. Za normálních okolností o něm nositel ani neví, je pružný a přizpůsobivý. Ve chvíli, kdy dojde k nárazu, však vytvoří tvrdou skořepinu, která pohltí jeho energii.
Technologie 37.5® je užitečná v každé roční době, ale v létě ji při fyzicky namáhavé práci člověk ocení dvojnásob. Udržuje při povrchu kůže optimální vlhkost. Tím vyvolává pocit příjemné teploty. Vybaveny jsou jí trička, vesty, bundy, funkční prádlo, ponožky, kalhoty i kraťasy. Všechny tyto kousky v PROFI ODĚVY mohou zájemci zakoupit.

Kalhoty: z elastických materiálů, v úzkém střihu i v reflexním provedení

Bestsellerem v sortimentu PROFI ODĚVY jsou jednoznačně kalhoty. Plejáda vychytávek, jimiž se vyznačují, je opravdu unikátní. Instalatéři a topenáři nejčastěji sahají po modelu FlexiWork, který je dostupný v neuvěřitelných 70 velikostech. To je zárukou, že padnou skutečně jakémukoli typu postavy. Při jejich výrobě je používáno 6 druhů tkanin, 64 dílů látky, víc než 40 000 stehů. To vše jednoduše proto, aby po 184 výrobních krocích bylo dosaženo optimálních vlastností. Je to doslova revoluce v řemeslnickém šatníku. FlexiWork kombinují atraktivní design a špičkové technologie, a tak umožňují maximální rozsah pohybu. Díky tomu se nositeli přizpůsobí jako druhá kůže.
Jedním z nejoblíbenějších modelů kalhot jsou ty AllroundWork Stretch. Kolekce pro jaro a léto přinesla inovaci v podobě malé úpravy. Mimo dobře prodávané varianty s pouzdrovými kapsami letos budou poprvé dostupné i bez nich. „Odnětí kapes s sebou přináší také dojem, že jsou tyto kalhoty více všestranné, vhodné i pro outdoorové aktivity. Není to jen zdání. Spokojeni budou jak profesionální řemeslníci, tak ti, kteří se rozhodnou ověřit jejich kvalitu ve volném čase anebo v přírodě,“ komentuje Martin Erba, jednatel společnosti AC-T servis. Kalhoty AllroundWork Stretch jsou dostupné v černé, ocelově šedé, tmavě modré a jasně nebesky modré barvě. Na jejich výrobu je používána elastická tkanina, která pruží jen ve směru, kde je to pro tu či onu část oděvu potřeba. Tím je zajištěna lepší cirkulace vzduchu při povrchu kůže a vysoká odolnost materiálu, který si uchová svůj tvar i při každodenní zátěži v náročných podmínkách.
S létem přichází poptávka také po zkrácených střizích. Pracovní kalhoty s ¾ délkou nohavice nebo kraťasy vhodné pro instalatérské práce si v PROFI ODĚVY vybere každý.
Novým standardem se při realizaci velkých zakázek stává reflexní oděv. I na to výrobce Snickers Workwear myslel. Modely LiteWork vyhovující normě EN 20471 jsou k dostání v normální i ¾ délce a jako kraťasy.

Jarní trendy ve svěžích barvách

Módní trendy vstupují čím dál častěji do hry i na tomto poli. Snickers Workwear je toho důkazem. Značka ale vždy zůstává věrná tomu, aby byl design v dokonalém souladu se špičkovou funkčností výrobků. Letošní jaro se ponese na vlně svěžích barev. U svrchních oděvů, jako jsou mikiny a trička, dominuje nebesky modrá, světlá zelená, ocelově šedá a pudrově růžová. Ta se ale v sortimentu objevuje vůbec poprvé. „Bezpochyby osloví spíše generaci mladších nositelů a řemeslníků, kteří jsou otevření nekonvenčním novinkám. Tento odstín obvykle vyvolává rozruch. Mohu ale nositele ujistit, že v kombinaci např. s pracovními kalhotami AllroundWork výsledek podtrhne mužské charisma. Vaši zákazníci si vás zapamatují nejen díky skvěle odvedené práci. Nebojte se na tuto barvu vsadit,“ vysvětluje Martin Erba.

Od hlavy až k patě

Do sortimentu patří mimo jiné také špičková ochranná pracovní obuv Solid Gear. Vyznačuje se atraktivním designem, který připomíná prvotřídní atletické obutí. Při výrobě se využívají pokročilé high-tech materiály, díky nimž jsou modely lehké, odolné, perfektně se přizpůsobí chodidlu a udržují optimální prodyšnost i pohodlí.
V PROFI ODĚVY umí řemeslníkům splnit každé přání. Jednotlivci ocení vstřícné poradenství přímo v prodejně, firemní zákazníci služby obchodních zástupců, kteří pomohou pro zaměstnance vybrat to pravé. Prodejce je specialista na jednotnou kulturu oblékání a dokáže se postarat o aplikaci loga společnosti na vybrané oděvy.
Další informace najdete na www.profi-odevy.cz nebo v našich prodejnách v Praze, Českých Budějovicích, Brně a Ostravě.