Doba, kdy si mohli řemeslníci a technici dovolit jako pracovní úbor otrhané džíny, je minulostí. Úroveň jejich ochranných prvků byla přímo úměrná polovině 19. století. Dnes je to vše jinak. V sortimentu české obchodní sítě PROFI ODĚVY, která obléká řemeslníky od hlavy až k patě, jsou pro zákazníky připraveny high-tech vychytávky, jež šetří námahu i čas. Přesně to správná a pohodlná výbava dokáže.
Mezi evergreeny oblíbené řemeslníky patří kalhoty Snickers Workwear z řady FlexiWork. Jsou navrženy ze speciálního strečového materiálu, aby umožňovaly co největší volnost pohybu. Jedná se o elastickou a vysoce odolnou tkaninu, která si zachovává své vlastnosti, tvar a trvanlivost i při intenzivním každodenním zatížení. Na rozdíl od jiných podobných typů oděvu mají kalhoty tvarované nohavice, díky nimž sedí na svém místě, ať už si kleknete, posadíte se, stojíte v předklonu nebo právě instalujete elektroniku na štaflích. „Řemeslníci si na těchto kalhotách nejvíc cení toho, že jsou jako jejich druhá kůže a zároveň jsou vybaveny množstvím kapes, takže to, co potřebují, tak mají neustále po ruce. Znamená to podstatnou úsporu času,“ komentuje přednosti oděvu Ing. Jana Erbová, jednatelka společnosti AC-T servis, jenž PROFI ODĚVY zastřešuje. Pouzdrové kapsy jsou zesílené materiálem Cordura®, který využívá pro vybavení do extrémních podmínek i americká armáda. Výrobce ji aplikuje také na zvláště namáhané partie a zakončení nohavic – neabsorbuje totiž vodu. Chystáte-li se namáhat kolena, vsaďte na chrániče XTR D3O® nebo D3O® Lite, lze je snadno vložit do speciálních kolenních kapes.
Pokud profesionál pobývá více venku v náročnějším terénu, pak by měl sáhnout po modelu obuvi Hydra GTX S3 (kotníková verze Phoenix). Dezénová podešev Vibram® se vyznačuje skvělou přilnavostí a zároveň je odolná vůči olejům i kontaktnímu teplu do 300 °C. Boty se utahují systémem BOA®, na nějž je poskytována doživotní záruka. Svršek zhotovený z kůže a Rip-stop tkaniny odolá vysoké zátěži, jen tak se neošoupe ani neprodře. Bota je opatřena prodyšnou a voděodolnou membránou GORE-TEX®.

Laminátový chránič prstů umožnil snížit váhu obuvi. Do mezipodešve integrovaný stabilizační prvek zamezuje zvrtnutí kotníku. Tato atleticky vyhlížející obuv splňuje normu EN ISO 20345 a spadá do kategorie S3.
Nezbytnou součástí výbavy pro elektrikáře a elektrotechniky je řemeslnický nůž. „Zákazníci s oblibou volí elektrikářský nůž Hultafors. Jakmile jej jednou vyzkouší, vrací se k němu,“ uvádí Martin Erba, jednatel společnosti AC-T servis. Nástroj se vyznačuje dvěma typy ostří pro co nejsnazší odizolování kabelů. Rukojeť je ergonomicky tvarována. Čepel o délce 33 mm a tloušťce 1,5 mm z japonské karbonové oceli je tvrzená na 58-60 HRC. Nůž nikdy neztratíte díky chytrému pouzdru, které lze lehce připevnit na jakékoli kalhoty Snickers Workwear.

Více informací na www.profiodevy.cz.